Niin sotilaiden kuin naistenkin ensireaktio oli pelko. Eikä ihme, sillä enkeli ei ollut mikään pikkusievä pumpulinukke, vaan hohtava kuin salama. Mutta pelkoa aiheutti myös enkelin sanoma:

”Jeesus on noussut kuolleista!”

Kun tapahtuu jotain uutta ja dramaattista, ihminen pelkää. Itsesuojeluvaistomme estää meitä hyväksymästä suurta muutosta suoralta kädeltä. Moni ihminen elää hyvin turvallisuushakuisesti ja vastustaa muutosta silloinkin kuin se olisi hyväksi.

Alkoholisti ei lopeta juomista, koska ei tiedä mitä tapahtuisi jos hän lopettaisi, sen sijaan hän tietää mitä tapahtuu kun avaa korkin.

Perheväkivallan uhri suojelee alistajaansa, koska pelkää asian paljastumisen seurauksia, joita hän ei voisi itse hallita.

Jeesuksen kohtaama rikas mies on onneton rikkaudessaan, mutta kääntyy surullisena pois, koska ei uskalla luopua aineellisen hyvinvoinnin epäjumalasta ja jättäytyä Jumalan johdatukseen.

Rampa mies Siiloan altaalla ei vastaa suoraan, kun Jeesus kysyy: tahdotko tulla terveeksi? Hänkin pelkää muutosta, hän pelkää ottaa vastuuta elämästään vuosikymmenten almuilla elämisen jälkeen.

Tuttu paha on usein helpompi hyväksyä kuin uusi ja tuntematon hyvä.

”Hän on noussut kuolleista!” Mikä on sinun reaktiosi tähän?

Kuule koko saarna Turun Mikaelinkirkon sanajumalanpalveluksessa maanantaina 6.4. kello 10.

Hiljainen viikko ja pääsiäinen Mikaelissa