Mikaelinseurakunnan seurakuntavaalien tulos on vahvistettu. Äänestysprosentti jäi 10.8:aan, mikä on selvästi edellisvaaleja alhaisempi. Laskua oli nimenomaan ennakkoäänestäjien määrässä, huolimatta jalkautumisesta marketteihin ja mm. jääkiekko-otteluun. Sen sijaan varsinaisena vaalipäivänä ääniä annettiin edellisvaaleja enemmän, liki puolet kaikista annetuista äänistä.

Noin neljä prosenttia äänistä hylättiin. Selvästi suurin syy hylkäyksiin oli kahden lipun järjestelmän monimutkaisuus: oransseissa lipuissa oli paljon valkoisen listan numeroita ja päinvastoin. Muutamat olivat lisäksi äänestäneet ennakkoon väärässä seurakunnassa. Tyhjiä tai leimaamattomia lippuja oli vain muutama, samoin asiattomia merkintöjä.

Mikaelinseurakunnan luottamushenkilöistä yli puolet vaihtuu. Tämä oli ennakoitavissa, sillä noin kolmannes istuvista seurakuntaneuvoston jäsenistä jäi asettumatta uudestaan ehdolle.

Mikaelin uusista luottamushenkilöistä jopa 80 prosenttia on naisia. Naisvaltaa tasapainoittavat miespuolinen kirkkoherra ja sihteeri.

Partiolaiset ovat vaalin suuri voittaja valtakunnallisesti ja erityisesti Turun ja Kaarinan yhteisessä kirkkovaltuustossa. Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvostossa kokoomuksen ja sitoutumattomien ehdokaslistalta valittiin kuitenkin eniten edustajia, Yhteinen kirkkomme on toiseksi suurin ryhmä.

Tiedot vaalituloksesta postitetaan kaikille ehdokkaille tällä viikolla. Uudet luottamuselimet aloittavat toimintansa tammikuussa. Silloin valitaan myö uudet työryhmät. Pohjatyö työryhmien kokoonpanoesityksiksi on jo alkanut.

Mikaelinseurakunta kiittää kaikkia äänestäjiä, vaalilautakuntaa ja vaaliavustajia sekä työntekijöiden työpanosta vaaleissa!

Mikaelinseurakunnan vaalitulokset