Näkökulma: Muslimit eivät vastusta joulua

Maailman kuvalehti -sivuston blogissaan kirjailija ja lakimies Husein Muhammed ottaa kantaa paljon kiisteltyyn asiaan, kristinuskon näkyvyyteen kouluissa juhlapyhinä. Hän ei näe kiistaa kristittyjen ja muslimien välisenä vaan valtaväestön sisäisenä vääntönä. Muslimi-korttia käytetään usein kysymättä asiaa muslimeilta itseltään.

Toisin kuin monet luulevat, muslimien enemmistö suhtautuu myönteisesti juhlapyhien kristillisiin elementteihin:

Joulujuhlissa esitetään muun ohjelman ohella muslimeillekin tärkeä Jeesuksen syntymä. Jumalan armoa ja ihmetöitä ylistävässä Suvivirressä ei siinäkään ole mitään, mitä uskovainen muslimi ei voisi allekirjoittaa.

Muhammed ei myöskään koe että muslimien tulisi ratkaista koulun kristillisten perinteiden kohtalo, vaan ratkaisevaa tulisi olla enemmistön kanta. Itse hän näkisi uskonnotonta koulua parempana vaihtoehtona koulun, jossa kristinuskon ohella tuodaan esiin muiden uskontojen perinteitä.

Mielestäni Muhammedin kiihkoton puheenvuoro on hyvin tärkeä ja tervetullut. On tärkeä ymmärtää, että monikulttuuristuminen ei ole vähentänyt uskonnon merkitystä vaan pikemminkin lisännyt sitä. On myös tärkeää, että keskustelua käydään avoimin kortein. Ei ole reilua, jos Suomen muslimeista tehdään jonkin koulutuspoliittisen linjan airut heidän itsensä sitä allekirjoittamatta.

Lue kolumni tästä (aukeaa uuteen ikkunaan tai välilehteen).

 

Vastaa

Your email address will not be published.

*